Aicar zsírvesztés

Hogyan lehet fogyni az állkapcsodon

Porcerő filmtabletta Ronald Evans és munkatársai a Cell című sejtbiológiai folyóirat legújabb számában közölték eredményeiket, amelynek során kétféle hatóanyag, az AICAR és a Aicar zsírvesztés elnevezésű molekulákat tesztelték a laborban található futópadokra helyezett egereken.

aicar zsírvesztés

Evans és kutatócsoportja már ben létrehozott olyan genetikailag módosított egereket, amelyekben módosították az izmok szerkezeti felépítését: a beavatkozásnak köszönhetően ezek az állatok már ekkor is kétszer olyan gyorsan futottak, mint normális társaik. A "maraton egerek" speciális genetikai tulajdonságaiknak köszönhetően akkor sem híztak el, ha rendszeresen magas zsírtartalmú étrendet kaptak: a kutatók mindezt a PPAR-delta nevű gén módosításával érték el.

A számos gén szabályozásáért felelős PPAR-delta aktivitásának növelésével sikerült elérni, hogy az izomsejtek génhálózata cukor helyett inkább zsírt égessen, és ebből fedezze a egészségtelen fogyókúrás kiegészítők energiaszükségletét.

aicar zsírvesztés

A futóteljesítmény növekedését azonban nem ez okozta, hanem egy olyan genetikai hatás, amely már az izmok fejlődésekor is jelen volt az egerek szervezetében. A kutatók a es tanulmányt követően azt kezdték tanulmányozni, hogy miként érhetnék el ugyanezt a hatást felnőtt egerekben, ahol az izmok már kifejlődtek.

aicar zsírvesztés

Ehhez egy olyan hatóanyag kifejlesztésére volt szükség, amely aicar zsírvesztés izomba jutva néhány órás jelenléttel is képes átprogramozni az izomsejtek működését. A kutatók feltételezik, hogy ha az embereken végzett klinikai tesztek is hasonlóan sikeres eredményeket hoznak, akkor az élsportban is hasznát lehetne venni a készítménynek.

Funkció: Új generációs kiegészítők a tömegizmok megszerzéséhez.

Ez természetesen felveti a visszaélések lehetőségét is, így Evans kutatócsoportja már most kifejlesztett egy olyan, igen érzékeny tesztet, amely képes a kimutatni a két hatóanyagot vagy azok bomlástermékeit a vérből vagy a vizeletből. A teszt egerekben eddig igen megbízhatónak bizonyult, további vizsgálatok szükségesek azonban ahhoz, hogy az eljárás embereknél is hasonlóan pontossá váljon.

Evans munkacsoportja a Doppingellenes Világszervezettel WADA jelenleg azon dolgozik, hogy a két említett vegyület kimutatására alkalmas ellenőrzőrendszerrel visszamenőleg már a pekingi olimpia résztvevői is tesztelni lehessen, hiszen lehet, hogy egyes sportolók már jelenleg is rendelkeznek aicar zsírvesztés emíltett hatóanyagokkal - olvasható a kutatást végző intézet sajtóközleményébenamelyben a kutatásról készített filmes beszámoló is megtekinthető.

Korábban: Fontosabb lehet a testsúlynál, hogy mennyire vagyunk fittek : Egy tavaly megjelent tanulmány szerint a testsúlyunknál jóval nagyobb szerepet játszik a várható életkor alakulásában az, hogy mennyire vagyunk jó zsírégetés fogyni sikeresen. Az eredmények szerint a hatvan év felettieknél az elhízás mértéke nem állt kapcsolatban a halandóság fokozott kockázatával, a aicar zsírvesztés fizikai teljesítőképesség azonban igen.

Fitnessz-gén és átlag feletti teljesítmény : Egy rendkívül jó fizikai állóképességet igénylő felmérés elvégzése során bebizonyosodott, hogy azok a sportolók, akik az úgynevezett "fitnessz-gén" egy bizonyos típusát hordozzák, képesek lehetnek az átlagnál jóval erősebb igénybevételnek kitenni szervezetüket.

aicar zsírvesztés

Tanácsok a mozgásban gazdag életmód elkezdéséhez : Magyarországon a felnőtt népesség kétharmada mozgásszegény életmódot él - azaz sem munkája során, sem szabadidejében nem mozog, nem sportol eleget, pedig az egészséges, rendszeresen végzett testmozgás jelentősen csökkentheti a legtöbb szív- és érrendszeri valamint daganatos betegség kialakulásának esélyét. Hogyan kezdjünk neki a sportosabb életnek?

Mit tehetünk ezért a munkahelyen, az iskolában, otthon vagy a nyaralás alatt?

aicar zsírvesztés

Lehet, hogy érdekel