Cica fogyás. You are here

Túlsúlyos a cicád? Tippek a macska diétához

Tizenhat dolog, amit nem tud a cicákról Trükkös kis állatok a macskák, bármit mesterien el tudnak rejteni, legyen az egy toll, egy hajcsat vagy a tény, hogy betegek.

mellek fogyás után

Több lehetséges magyarázat is van, hogy ezt miért teszik, az egyik a genetikai felépítésükben keresi a választ: — Ahogy a vadon élő állatok, úgy a macskák is igyekeznek kendőzni betegségüket, attól tartván, hogy sebezhetőnek, potenciális prédának tűnnének — állítja Marie S. McCabe állatorvos. Fontos, hogy jól ismerje kisállatának viselkedését és felépítését is, hogy pontosan tudja, milyen, amikor egészséges.

Figyeljen a következő hat jelre, ami fogyás és általános fáradtság utalhat.

minot fogyás

Hirtelen testsúlyváltozás A macskáknál a fogyás egyáltalán nem általános, könnyen lehet betegség jele — figyelmeztet India Lane állatorvos. Állatorvos segíthet kiszámítani az ideális testsúlyt macskája fajtájához és életkorához képest, ön pedig könnyen megvizsgálhatja a cica fogyás testén, hogy rendben van-e.

Túlsúlyos a cicád? Tippek a macska diétához

Először is, föntről nézve a cicán látszania kell a derékvonalnak. Oldalról megnézheti, hogy lóg-e a hasa — jó állapotú cica fogyás ilyet nem fog látni.

Megint csak most! - Kormos Anett - Comedy Club 2018 - Dumaszínház

Végül a hátán a kezét végigsimítva vizsgálja meg, érzi-e a macska bordáit. Rendetlen bunda Az ideges cicának égnek áll a szőre, és többet is hullajtja!

Túlsúlyos a cicád? Tippek a macska diétához 5 Mit lehet tenni, ha a cicád elhízott? Hogyan etesd, és mi az, amit még véletlen se adj neki enni?

A szokatlan stresszt okozhatja például a környezet megváltozása,például egy nagy költözködés — magyarázza McCabe. Ha macskája a nagy pánik után befejezte bundáján a romok eltakarítását, de a szőr mégis csomókban potyog róla, az aggodalomra adhat okot, mert egy egészséges cica nagyon finnyás a bundájára.

Miért fogy a cicám? A nem szándékos fogyás, azaz ha nem speciális diéta következtében csökken az állat súlya, általában valamilyen egészségügyi problémát jelez.

Rossz lehelet és sápadt íny Érdemes rendszeresen vizsgálni a cica fogait és az ínyét, figyelve bármilyen változásra. Sápadt elszíneződés az ínyeken vagy épp a fülben, illetve a szemgolyó körül valószínűleg egy betegség szimptómája, esetleg rossz vérkeringés jele. Ha biztosra akar menni, nézze meg a fogakat is, nem talál-e fogkövet vagy plakkot.

Honnan tudja, hogy beteg a cica?

További gyanús jel, ha mindeközben azt is észreveszi, hogy a megszokotthoz képest határozottan rossz a cicája lehelete.

Dilatált pupilla Nézzen a macska szeme közé!

szinergia fogyás vélemények

Két ugyanakkora, szép pupillának kellene visszanéznie önre. Egyes betegségek cica fogyás a cica pupillái kitágulnak és akár úgy is maradhatnak, figyelmeztet Lane. Gyanakodásra adhat okot az is, ha az egyik pupilla nagyobbnak tűnik a másiknál.

hogyan lehet visszaállítani a testet a fogyáshoz

Gyenge, kapkodó légzés A légúti probléma is lehet egy komolyabb betegség árulkodó jele, de ahhoz, hogy ezt észrevegye, közelebbről kell megvizsgálni a kiscicát. Észre kell vennie, ha a cica már egy ideje összegörnyedve, hirtelen kapkod levegő után.

Furcsa viselkedés Bár az eddigi változások fizikaiak voltak, figyelnie kell a macska viselkedésére is!

megmagyarázhatatlan fogyás étvágyhiány

Nem a véletlen műve, ha cicája következetesen elvéti az almot, vagy ha azt látja, hogy a dolgát csak erőlködve tudja végezni; az sem normális, ha a cica furcsa helyeken bujkál, elszigetelődik és barátságtalan, esetleg egyenesen agresszív lesz vagy elviselhetetlen. A fenti jelek közül a következők egyértelmű figyelmeztető jelei, hogy azonnal állatorvoshoz kell fordulni: nehéz légzés, a pupilla elváltozása és problémás vizelés, székelés.

A többi tünetnet adjon pár nap esélyt, hogy magától eltűnjön — ha viszont nem múlik, a cicát orvoshoz kell vinni.

Macskabetegségek, melyek csendben gyilkolnak - HáziPatika

Megörökítené kedvencét? Így tegye!

súlycsökkentő óriásplakát

Esetleg szívesen olvasna cicás történeteket?

Lehet, hogy érdekel