Fogyókúra alany

fogyókúra alany

Katrina Purcell, a Melbourne-i Egyetem kutatója tanulmányában egy 1 hét alatt 1,5 kilogrammos fogyást eredményező gyors fogyókúra alany hasonlított össze egy fokozatos, 36 hetes, heti 0,5 kilogrammos testtömeg-csökkenéssel járó diétával.

Meglepő módon, a jelenleg elfogadott általános nézetnek ellentmondva, a tanulmány azt mutatta, hogy a gyors fogyás hatékonyabb a fokozatos fogyásnál a cél testsúly elérésében — számolt be a kutató. Eredményei szerint a gyors fogyókúrán lévő alanyok 78 hogyan lehet lefogyni 75 után sikerült teljesítenie a kitűzött 15 százalékos testtömeg-csökkenést a meghatározott időn belül, ezzel szemben a fokozatos diétán fogyás alany csupán 48 százalékának sikerült ugyanez.

77 kg fogyni hogyan lehet fogyni két hétig

Purcell úgy véli, ennek egyik oka fogyás alany természetű, és a motivációval áll összefüggésben: a gyors fogyókúra alatt az alanyok egy hét alatt 1,5 kilót adnak le, míg a fokozatos diéta alatt olykor-olykor fél kilóval csökken a testsúly, ami megnehezíti a motiváció fenntartását.

A fokozatos diétát folytató csoportban négy résztvevő adta fel a fogyókúrát a kísérlet vége előtt. A gyors fogyókúrás csoportban mindössze egyetlen személy adta fel.

56 éves nő lefogy a fogyás magyarázata

Kísérletének azonban van egy jelentős hiányossága: nem számol be arról, mi történt a résztvevőkkel a kezdeti fogyást követően. Számos orvos és dietetikus véli ugyanis, hogy minél többet fogy valaki egyszerre, annál többet szed fel a későbbiekben, tehát nem tudja fenntartani a testsúlyát.

Hatékonyabb a gyors fogyás - de vajon tartós? Fogyókúra alany diéta, valós fogyás — a placebo hatása a testsúlycsökkentésben Elméletben egyszerű és betartható a képlet: ha a páciens kevesebb kalóriát visz be, mint amennyit eléget, fogyni fog. Valentin Stefanov Panayotov bolgár kutató Studying a Fogyókúra alany Placebo Effect of an Imaginary Low-Calorie Diet fogyókúra alany cikke a testsúlycsökkentés egy lehetséges pszichológiai módszerét mutatja be a Frontiers in Psychiatry nevű lap legújabb számában. A legsikeresebb fogyókúra Szerző: MTI Teljesen mindegy, a fogyókúrás étrend mit tartalmaz: a túlsúly akkor csökken, ha kevés a megevett kalória. A sokak által kíváncsian figyelt, két esztendeig tartó tanulmány eredményeit az orvostudomány első számú folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte.

Purcell éppen ezért jelen pillanatban lekövetéses vizsgálattal próbálja kideríteni, fogyókúra alany a gyors vagy a fokozatos fogyókúrás csoport őrzi meg tartósabban a testsúlyát. Az eredmények körülbelül három év múlva várhatók. Ezzel párhuzamosan a holland Országos Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet a fogyókúrás programok során leadott kilók száma és a későbbi testsúlymegőrzés fogyás alany összefüggést vizsgálta.

hogyan lehet otthon elveszíteni a vállzsírt leptin diéta

Az intézet tanulmánya szerint a fogyókúrás program segítségével lefogyottak 54 százaléka tartotta távol a kilókat, függetlenül a kezdeti fogyás mértékétől. Ezen kívül azt is kimutatták, hogy a nettó testtömeg vesztés a beavatkozás után egy évvel nagyobb volt azok esetében, akiknél a kezdeti fogyás mértéke nagyobb volt. A kutatást vezető Jeroen Barte szerint ez azt jelenti, hogy legalább 10 százalékos fogyásra kell buzdítani mindenkit a kisebb mértékű fogyás ellenében.

karcsúsító ablakok 7 elveszíti a hasi zsírt 65 év felett

Lehet, hogy érdekel