Fogyni edzoteremben, Hatékony fogyás az edzõteremben

Útmutató a fogyáshoz edzőtermi gyakorlatokkal

Menu Menu Edzés tippek — Kalóriaégetés Valljuk be a hölgyek többsége azért látogat el a konditerembe, mert fogyni szeretne és a fogyás egyik eleme a kalóriaégetés.

fogyni edzoteremben

Az évek során szépen lerakódtak azok a fránya zsírpárnák aztán jön a kétségbeesés és az elhatározás. Ha idáig eljutottunk az már fél siker! Aztán ellátogat a fogyni vágyó az edzőterembe, ahol ott az a sok rémisztőnek tűnő gép és hirtelen a bizonytalanság árnyékába húzódik fogyni edzoteremben motiváció.

Dagadt UNFIELD le akar fogyni! #1.

A leleményesebbek mindent kipróbálnak, majd másnap, vagy alkalom után rájönnek, hogy ezt nem nekik találták ki. Nekik szeretnénk ezzel a kis cikkel segíteni, ugyanis ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy mik azok a mozgásformák illetve gyakorlatok és ha lefogy mielőtt hasizom, amik segítik a zsírégetést, akkor bizony nem koronázza majd siker a fáradozásainkat.

Kezdőként a konditeremben: ezt az 5 gépet használd

Járhat valaki heti rendszerességgel konditerembe, ha nem ismeri a zsírégetés alapjait, akkor sajnos sok változásra nem lehet számítani. Ha fogyni szeretnénk elsősorban az aerob tréningre kell helyeznünk a hangsúlyt.

fogyni edzoteremben

A lényeg a hosszan tartó, közepes intenzitású terhelés. Testmozgás közben a szervezet elsőként a gyorsan mozgósítható szénhidrátokat égeti el, majd ahogy a szénhidrátok vérben és sejtekben található mennyisége csökken, elkezdi felhasználni a szabad zsírsavakat.

fogyni edzoteremben

Ehhez persze idő kell, a 10 perces gyaloglástól nem fogunk fogyni. Ez már az a szint, ahol a levegővétel is szaporábbá válik és picit fogyni edzoteremben az erőfeszítés.

Edzés tippek – Kalóriaégetés

Ha heti alkalommal minimum 40 percet gyalogolunk, kocogunk, taposunk, kerékpározunk vagy más hasonló aerob mozgásformát végzünk, akkor már jó úton haladunk.

Ha kezdő vagy, nagyon figyelj a fokozatosságra, ne egyből akard megváltani a világot, mert a hirtelen nagy terheléssel csak sokkolod a szervezetedet!

fogyni edzoteremben

Kardió terem a Fitness edzőteremben Természetesen diéta nélkül az edzés nem sokat ér, ezért próbálj meg odafigyelni a rendszeres, tiszta étkezésre is. Viszont ne felejtsük el, hogy diétával és kardióval lehet hogy fogyni fogsz, de ha izmaid nem kapnak megfelelő terhelést, nem érzékeli a szervezeted azt, hogy szüksége van rájuk és egyszerűen elkezdi leépíteni azt.

fogyni edzoteremben

Valamennyi testzsírt veszíteni fogsz, de mivel az izomszövetet jóval energiaigényesebb feladat fenntartania a szervezetednek, ezért elsődlegesen izombontásba kezd. Az eredmény egy formátlan, lapos, kevésbé feszes test lesz.

fogyni edzoteremben

Izmos pedig nem a kardió gépek órákon át tartó hajtásától leszel, hanem a guggolástól, a kitöréstől, a súlyzós vagy gépes gyakorlatoktól. Tévhit az is, hogy ezeket a gyakorlatokat szálkásítás idején kis súllyal és nagy ismétlésszámban kell végezned. Ilyenkor is feszegesd a határaidat, úgy hogy a gyakorlatot szabályosan végzed közben. Érdemes egyes gyakorlatokat szuperszettekben végezni, az intenzitás magasan tartása érdekében.

Környezetbarát és szomszédkímélő kerti munkavégzés

Vagyis nincs pihenő a sorozat után, a pihenőidőben a szett másik gyakorlatát végzed! Például 15 guggolás szűken, majd pihenés nélkül, 15 guggolás széles terpeszben. Kezdőknek eleinte heti 3 napos teljes testet átmozgató edzés javasolt, majd később áttérhetünk az osztott edzésekre, ami azt jelenti, hogy az izomcsoportok megedzését több részre, több edzésnapra bontjuk, így több gyakorlattal intenzívebb terhelést kapnak izmaink.

 • Július
 • Fogyni akarsz? Kezdj el edzeni! - Wellness - Élet + Mód
 • Hogyan lehet fogyni az edzőteremben erősítő edzéssel
 • Edzés tippek - Kalóriaégetés - FITNESS
 • Fogyni akarsz?
 • Zsírégető biztonságos és hatékony
 • Nagyon frusztráló, amikor azt érzed, órákat töltesz az edzőteremben, az eredmény pedig elmarad.

Jó tudni, hogy minél izmosabb vagy, annál gyorsabban működik az anyagcseréd is, ami nem utolsó szempont, ha fogyni szeretnél. Funkcionális köredzés Fitness edzőteremben Az intenzív súlyzós edzések mellett érdemes a köredzéseket is kipróbálni, ami elsősorban az erőnlétet és az állóképességet fejleszti, de intenzitásából adódóan jelentős fogyás is elérhető vele.

 • Útmutató a fogyáshoz edzőtermi gyakorlatokkal
 • 3 edzésszabály, ami segít fogyni | Well&fit
 • Nem segítenek a fogyásban! Képeken 6 túlértékelt edzőtermi gyakorlat - Fogyókúra | Femina
 • Útmutató a fogyáshoz edzőtermi gyakorlatokkal • Magazin • Sportolj Ma
 • Hatályos:
 • 5s karcsúsító eredmények
 • Hogyan lehet fogyni az edzőteremben erősítő edzéssel Amikor a sportolás közbeni fogyásról van szó, egy olyan közhiedelem van, amely úgy tűnik, mélyen be van gyökerezve.

A lényege annyi, hogy különböző, legalább 9 gyakorlatállomás van izomcsoportokra bontva és ezeken meghatározott ideig, meghatározott sorrendben hajtjuk végre a feladatokat, vagyis pihenő nélkül haladunk körbe. Minden egyes kört vagy akár több alkalommal ismétlünk. A zsírégetés kulcsa tehát nem feltétlenül a kardió, hanem a gyors anyagcsere, amit a megfelelő fogyni edzoteremben betartása mellett intenzív, nagy súlyokat sem nélkülöző fogyni edzoteremben érhetsz el! Amennyiben még így is elveszettnek érzed magad, érdemes egy személyi tréner segítségét kérni, aki mindamellett, hogy motivál és biztat, összeállítja céljaid ismeretében az edzés tervedet és megtanít a gépek helyes használatára.

ZSÍRÉGETŐ AEROBIK

És a közös munka akkor lesz az igazi, ha van sikerélmény és örömmel térünk vissza újra meg újra az edzőterembe. Személyi edző, életmód és táplálkozási tanácsadó Ha szeretnél tanácsot kérni az edzésről, vagy a táplálkozásról nézd meg személyi edzőink oldalát!

Bejegyzés megosztása.

Lehet, hogy érdekel