Fogyás hivből

Szankciókkal fenyegetik a fukar híveket a német püspökök NatashaK A főpapok vélhetően attól rettentek meg, hogy egyre többen hagyják el az egyházat.

fogyás hivből

Megtagadhat a német katolikus egyház egyes szentségeket azon híveitől, akik nem hajlandóak befizetni az egyházi különadót - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala. A német püspöki konferencia által kibocsátott körlevél lényegében azt mondja ki, hogy akik katolikus létükre nem fizetik az extra adót, azok nem számítanak többé katolikusnak Németországban.

Nem lesznek jogosultak például egyházi temetésre.

fogyás hivből

Németországban a Ha tehát valakinek a jövedelemadója 10 ezer euró, akkor az egyházának abban az évben további euró jár tőle. Ez a katolikusok mellett a protestánsokra és a zsidó felekezethez tartozókra is vonatkozik.

fogyás hivből

A német lakosság nagyjából 30 százaléka vallja magát katolikusnak, de a hívek létszáma az utóbbi években gyors fogyásnak indult, feltehetően a papok fogyás hivből visszaéléseit bizonyító hírek hatására.

A püspököket a vészes fogyás mellett egy nyugdíjas teológus, Hartmut Zapp esete motiválhatta a döntés meghozatalában. A Fogyás hivből Egyetem professzora még ben jelentette be, hogy nem fizeti tovább az adót, de a közösség tagja kíván maradni.

fogyás hivből

Az egyház és Zapp közötti jogi procedúra szerdán kerül a lipcsei szövetségi bíróságra. A szentségek megtagadása mellett az engedetlen hívőket azzal is sújtanák, hogy nem dolgozhatnak a katolikus egyház által működtetett iskolákban és kórházakban.

fogyás hivből

Lehet, hogy érdekel