Fogyás meditáció

fogyás meditáció

Hadd meséljek egy fogyás meditáció arról, hogy mi is a meditáció, milyen dolgokra tudod használni, és hogyan járulhat hozzá a fogyásodhoz.

Képzeld el, hogy éppen otthon vagy és ezerszer csöng a telefonod, már egy jó ideje nem voltál futni, ülsz a géped előtt, beüt a krach, és az idegeid nemes egyszerűséggel felmondják a szolgálatot. Mit csinál ilyenkor az ember azon kívül, hogy szétrúg valamit?

fogyás meditáció

Jaja, mély levegőket veszünk, hogy megnyugtassuk az izmainkat, magunkat, tehát a szervezetünk elkezdi helyettünk a meditációs légzésgyakorlatot, a stresszlevezetést. Ha igazat adsz ebben a kis dologban, akkor érdemes akár csak egyszer kipróbálnod, hogy milyen is leülni, mélyen magadba szállni, 10 percig csak magadra figyelnihallgatni a légzésedet és vizualizálni, fogyás meditáció egyszerűen nem gondolni semmire.

Csak 10 percig. Nem igazán kell benne hinned, ez nem egy olyan gyakorlat, amikor istenekhez KELL szólnod, itt semmi sem kötelező. Az egész arról szól, hogy az összes bajt, stresszt, szomorúságot és feszültséget, amit esténként hazaviszel, azt ne a hűtőn vagy valaki máson vezesd le, inkább hozd a felszínre te, egyedül, és dolgozd is fel,a saját magad segítségével.

Ehhez elengedhetetlen technika a vizualizáció, a gondolatok és az agy megnyugtatása mantrával és a légzés.

14 kilót fogytam, miután elkezdtem meditálni

Érdemes kipróbálnod ezt a három technikát, és kiválasztanod azt, ami a legjobban használ. Továbbra sem kell benne hinned, csak csináld! Csökkenni fog az étvágyad és a stressz-szinted, relaxáltabb leszel, ésszerűbben tudsz majd dönteni bizonyos kérdésekben, és elfelejtheted a szorongást és a pánikot is. Na, belevágsz? Alakítsd ki a helyet, ahol meditálni fogsz!

fogyás meditációval – kipróbálod?

Nélkülözhetetlen, hogy egy olyan helyen ess neki az első meditálásodnak, ahol nyugalmat érzel, ahol csend van, és ha ránézel, csakúgy hívogat egy kis pihenésre. A legjobb, fogyás meditáció egy sarkot áldozol ennek — szebb is lesz tőle a lakás. Ha van már szép színű, puha szőnyeged, azt húzd oda, pakolj rá néhány párnát és egy növényt! Olvasósaroknak is nagyon jó lesz, plusz naponta kiengedheted a fáradt gőzt a kis szentélyedben.

Irányított fogyás meditáció

Ha nem akarsz erre ennyi energiát szánni, akkor csak a nappaliszőnyegen, párnákkal körülölelve kezdj neki! A lényeg tényleg annyi, hogy varázsolj egy kis relax-hangulatot magad köré. Fontos: ne legyél körbevéve cuccokkal, mindenképp legyen egy kis rend körülötted! Plusz, ha lehet, ne ilyeneket láss, mikor kinyitod a szemed: Időzíts! Ha napvégén tele van a fejed mindennel, idegeskedsz, éhesnek érzed magad, és csak arra vágysz, hogy egy nagy adag kajával kikapcsolódj a kanapén, akkor legalább egyszer időzítsd be erre a legsebezhetőbb időpontra a meditációt.

Ha kibírsz percet így -idővel már élvezni fogod - akkor képtelenség, hogy annyit egyél, mint amennyit előtte akartál. Engedd meg magadnak, hogy leküzdd a stresszel kapcsolatos gondolataidat, élvezd, hogy tényleg magadra szánsz időt, és nem a felszínes sóvárgásaidra!

Jöhet a gyakorlat? Első körben kezdd azzal, hogy minden zajforrást, amit csak tudsz, megszüntetsz.

  1. fogyás Archives - Nordic Walking oktatás, stresszoldó jóga, stresszoldó meditáció
  2. Irányított fogyás meditáció
  3. A fogyókúra fejben dől el - hangoztatják sokan, de ez alatt nemcsak azt kell érteni, hogy a tiszta elhatározáson múlik, sikerül-e a diéta, vagy sem, hanem azt is, hogy az ételhez való viszony, a hozzá tartozó gondolkodásmód határozza meg, lemennek-e végül a kilók.

Jól jöhet egy nagyon halkan szóló tengerzúgás, vagy balinéz zene — rengeteg ilyet találsz a neten, de csak halkan tedd be, főleg akkor, ha elkalandozós típus vagy! Ülj le törökülésbe egyenes háttal, és tedd a térdeidre a kezed.

Nem szükséges összefogni az ujjaidat a klasszikus meditációs technikával, az is jó, ha ráfekteted a kézfejedet a combodra, csak annyi a fontos, hogy kényelmes legyen a póz, amiben ülsz.

Csinálhatod vezetve is — erre is találsz rengeteg hanganyagot - de magadnak is kikísérletezheted, hogy mi a mantrád, illetve a technikád.

fogyás meditáció

De figyelj arra, hogy valamilyen halkan induló csengőhanggal, mert az elég rossz, amikor az ember az autókürtre riad fel a relaxált állapotból.

Ajánlott a fél óra is, hidd el, hamar elmegy.

fogyás meditáció

Válassz egy technikát, és hajrá!

Lehet, hogy érdekel