Zsírvesztés oxidációja,

Maga a testmozgás hozzájárul a kiadások növeléséhez, míg a táplálkozás révén kalóriahiányt váltunk ki a bevitel csökkentésével.

ma kuang karcsúsító

Ez azt jelenti, hogy a kalóriahiány létrehozása már optimális a fogyáshoz? Nos, nem, mivel a cél soha nem önmagában a fogyás lesz, hanem a zsír és nem az izomtömeg csökkentése, és ebben az értelemben az erőnléti edzés kulcsszerepet játszik sok egyéb ok mellett, amelyeket nem kell megmagyarázni De ha kizárólag a zsír oxidációjáról beszélünk, az erőnléti edzés hasznos e tekintetben?

fogyás tippeket menyasszonyi

Ezt a tanulmányt nemrég publikálták Allman és mtsai,ahol az edzéssel rendelkező nők erőnléti protokollon estek át, hogy megnézzék, nőtt-e a szubkután hasi zsírszövet lipolízise. Mit láttunk?

fogyjon egy hétvégén

Nos, az erősítő edzés jelentősen megnövelte a hasi bőr alatti zsírszövet lipolízisét mind az edzés során, mind a befejezés után. De a legérdekesebb az, hogy nem csak lipolízis volt, hanem az edzés befejezése után a zsírsavak oxidációja is megnőtt, ami megfelel az anyagcserének az edzés utáni nyugalmi állapotban, amit EPOC-ként vagy Spanyol mint ECOPE. Ez korrelál azon tanulmányokkal is, amelyek azt mutatják, hogy a nők nagyobb lipid mobilizációval rendelkeznek, mint az erőnléti edzésben részt vevő férfiak, azonos relatív intenzitással, valószínűleg a β-adrenerg receptorok nagyobb stimulációja miatt.

mit égethet a hasi zsír

Fontos, hogy bár a tanulmány jelentős átmeneti növekedést állapított meg a lipolízisben és a zsírvesztés oxidációja az erőnléti edzéssel, nem világos, hogy ezek az akut emelkedések hosszú távú zsírvesztést eredményeznek-e. A Sharp nem mindig tükrözi a hosszú távú javulást.

Burrup és mtsai,tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy minél több napot, időt és erőfeszítést szentelnek minden korosztályú zsírvesztés oxidációja az erőnléti edzésnek, annál alacsonyabb a testzsír és annál nagyobb a zsírmentes tömeg.

zsírégető kaskus

Valójában a szerzők hangsúlyozzák, hogy minél több időt töltenek súlyzós edzéssel, és minél nagyobb az intenzitás, annál jobb a nő testösszetétele. Hangsúlyozzák továbbá az erőnléti edzés fontos hatását idős nőknél, ahol a menopauza káros hatásai csökkennek inzulinrezisztencia, a csont ásványi sűrűségének csökkenése és a testzsír növekedése.

De ha az erőnléti edzés erősen glikolitikus, miért nő jelentősen a lipolízis és a zsír oxidációja?

hogyan lehet elveszíteni a zsírokat

Először is, tudni kell, hogy az egyik vagy másik energiarendszer túlsúlya nem gátolja a többit, másodsorban zsírvesztés oxidációja, mert az edzés alatt és után kifejtett hatásról beszélünk, a zsírsavak oxidációja jelentős, amikor edzés után nyugalomban vagyunk. Vagyis a glikolitikus energiarendszerek biztosítják az intenzív erőnléti edzéshez szükséges energia nagy részét, ami az izom-glikogén készlet jelentős csökkenéséhez vezet.

Alkoholok oxidációja

Ezért az edzés utáni zsíroxidáció növekedése olyan kompenzációs mechanizmust biztosít, amely révén a glikogén megkímélhető, és ezáltal pótolható az edzés után, és a zsírsavak felhasználhatók fő energiaforrásként. Összegzésképpen elmondható, hogy az erőnléti edzés akut ülése jelentősen befolyásolhatja a lokalizált zsírmobilizációt és a fokozott zsíranyagcserét az erősen edzett nőknél.

Ennek oka részben az ellenszabályozó hormonok, például a GH, az epinefrin stb. Amint azonban megbeszéltem, még meg kell határozni, hogy ezek az események milyen mértékben járulnak hozzá a testzsír krónikus változásaihoz.

Kezdőlap A zsírvesztés alapjai: Fogyjon le a negatív energiaegyensúly elérésével A sport világának más témáit aligha tárgyalják olyan gyakran és ellentmondásosan, mint a testzsír lebontását. Különösen a népszerű sportban egyre több amatőr sportoló botladozik, amikor megpróbálja megtalálni a számukra optimális edzési és táplálkozási tervet. Sajnos a már fennálló zavart még fokozza az a tény, hogy új koncepciók és termékek árasztják el a piacot. Abban a hitben, hogy genetikailag hátrányos helyzetben vannak születésétől fogva, sok kétségbeesett ember valamikor feladja, és megbékél a nem szeretett tükör tükrében.

Lehet, hogy érdekel