Datolyagolyók fogyás,

datolyagolyók fogyás

Terveztem, hogy csak Ádival lesz közös programunk a héten, de még nem tudtam, hogy mit fogunk kettesben csinálni, itthon maradunk vagy elmegyünk valahova.

datolyagolyók fogyás

Aztán az élet hozta a megoldást tegnap délután… Ákos leszokóban van a délutáni alvásáról, de tegnap korán kelt, így ebéd után elaludt hozzám bújva a kanapén. Lefektettem az ágyunkba, majd Ádival tettünk-vettünk.

datolyagolyók fogyás

Könnyű receptekkel van tele a könyv és a cuki illusztrációkat Ruby készítette hozzá, aki egyébként magyar származású az édesapja magyar és írt néhány vegán gyerekkönyvet, többek között azt, ami nekünk datolyagolyók fogyás megvan. Lapozgatta Ádikám, odahozta nekem, hogy válasszunk belőle valamit és csináljuk meg.

Könnyen elkészíthető édességreceptet keresel? Jó lenne, ha a végeredmény nemcsak gyors és egyszerű, de egészséges is lenne, és nem kéne hozzá állati zsiradék, tej, gabonaliszt vagy fehér cukor? Horváth Franciska cukrász, a fenti kívánalmaknak mind eleget tevő Franziska sütik készítője elárulta kedvencének receptjét.

Egyszerű receptek vannak benne, de valami mindig hiányzott egyikhez, másikhoz pl. Elővettük az aprítógépet, a mérőeszközt és segítettem neki, hogyan kell kimérni a hozzávalókat.

datolyagolyók fogyás

Betettünk mindent az aprítógépbe, ledaráltuk a hozzávalókat, majd Ádi sodorgatni kezdte a golyókat, néhányat megforgatott aprított mandulában. Kókuszreszelék is jó lett volna, de nem volt nekünk éppen itthon. Egy icike-picikét módosítottunk a recepten.

datolyagolyók fogyás

Nagyon finom lett és tényleg gyorsan elkészült. Kisebb gyerekek szülői felügyelet alatt elkészíthetik aprítógép használata miattnagyobb gyerekek már önállóan. Ádi aztán ezzel ébresztette Ákit. Ahogy kinyitotta az öccse a szemét, mutatta neki a csokigolyót és tette a szájába.

Áki kipattant az ágyból miután megtudta, hogy van több. Ezt ették uzsonnára almával.

A datolya vagy datolyaszilva fáját az arab világban az élet fájának is nevezik, ami teljesen érthető. A termés magas vitamin- és tápanyagtartalma, illetve mindebből adódó áldásos hatásai valóban indokolják ezt a megnevezést. Bár alapvetően magas kalóriatartalmú gyümölcs, a fogyókúrában is jó szolgálatot tesz, hiszen kifejezetten édes ízével laktató, már néhány szem elnyomja az édesség utáni sóvárgást.

Pár darab maradt, azt este vacsora után együtt ettük meg apával. Mandulás csokigolyók laktózmentes, datolyagolyók fogyás, vegán.

datolyagolyók fogyás

Lehet, hogy érdekel